Støj i skolen

Dæmp støjen og øg effektiviteten

Det er i dag næsten ikke til at undgå store menneskemængder, på gaden i storbyer, daginstitutioner, arbejdspladser og ikke mindst på hospitaler. Dette har medført høje niveauer af støj, hvilket for mange lærer, læger, industriarbejdere samt kontormedarbejdere har medført utilpashed, faldende effektivitet, stress osv.

Støj er i dag et stort samfundsproblem. Ikke mindst for rigtig mange virksomheder, der oplever, højere sygefravær, lavere effektivitet og medarbejdere, der ikke er så glade, som de kunne være. Kontinuerlig støj i fx et storrumskontor er for mange (hvis ikke alle) en ubehagelig oplevelse, der kan give hovedpine, skabe irritabilitet og dårligt humør.

Er du udsat for støj på arbejdspladsen over en længere periode får du mindre overskud og har svært ved at holde fokus. Dette er naturligvis et problem, hvis du har en opgave, der kræver din fulde opmærksomhed, og en deadline som du skal løse opgaven inden for.

Høje støjniveauer kan dog på mange måder reduceres, ved hjælp af lette og effektive metoder. Om det er et kontorfællesskab, hospitaler eller daginstitutioner. Vi har derfor samlet lette tips til hvordan du kan være med til at reducerer støj nedenunder.

Ro på skolebænken

Det kan let tage fart med over 20 børn, som sidder i samme klasselokale, der prøver at overdøve og tale i munden på hinanden. Pludseligt vil der let opstå højt støjniveau og dette er skadeligt både for børnene og lærer.

Dog kan dette let reduceres. En god ide er at gøre eleverne opmærksomme på højt støjniveau, således børnene kan se hvor uroligt det hurtigt kan blive. For eksempel kan dette ske ved hjælp af et lydøre-apparat, der giver indikation og visuelt udtryk, når støjniveauet er ved at tage fart, og er ved at gå fra grønt til gult eller rødt lys, nøjagtigt som et lyskryds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *