Dine rettigheder når dit fly er forsinket

Vi kender alle det, at vi sidder i lufthavnen og lige pludselig lyder det over højtaleren, at netop dit fly er forsinket. Men vidste du at du faktisk har mulighed for at få kompensation ved flyforsinkelse? Nej, det gjorde du nok ikke.

Det er nemlig sådanne, at hvis dit fly er forsinket med mere end to timer, så har du retten til at kræve erstatning. Heriblandt har du mulighed for at få flyselskabet til at betale mad og drikke mens du venter på dit forsinkede fly og derudover foretage gratis fax, telefonopkald og e-mail. Dette gælder dog kun i nogle tilfælde, disse tilfælde er nævnt nedenfor.
Hvis disse kriterier ikke er opfyldt, vil du ikke have mulighed for, at klage og kræve erstatning på nogen måde.

Ventetid på 2 timer eller mere og din flyrejse skal være på under 1.500 km.
Ventetid på 3 timer eller mere og din flyrejse skal være inden for EU og derudover skal din flyrejse også være på 1.500 km. eller mere.
Ventetid på 4 timer eller mere hvis flyrejsen skal ud af EU og er på mere end 3.500 km.

Du har derudover også retten til at kræve overnatning på hotel eller lignende hvis du skal overnatte pga. flyforsinkelse. Heriblandt også transport til- og fra hotel.

Hvis dit fly er forsinket på mindst fem timer, kan du være berettiget til at få din flybillet refunderet. Det er dog ofte sådanne at flyselvskabet vil stille nogle muligheder til rådighed for dig, da de helst ikke ser at dette sker.

Når dit fly er forsinket, er der udover alt det overnævne også mulighed for en kompensation i form af penge. Du skal dog ankomme mere end tre timer for sent til din destination, før denne kompensation overhovedet er en mulighed. De forskellige rater af kompensation som kan påkræves, har dog visse promisser som er nævnt nedenfor.
Kompensation er derudover kun mulig hvis forsinkelsen ikke skyldes f.eks. uvejr, eller en trussel (for eksempel terror eller lignende).

– Hvis flyvningen er 1.500 km. eller kortere kan du kræve kompensation på 250 EUR
– Hvis flyvningen er 1.500-3.000 km. kan du kræve kompensation på 400 EUR
– Hvis flyvningen er på over 3.500 km. og du flyver ud af EU kan du kræve en kompensation på hele 600 EUR.

Når du kræver kompensation skal kompensationen udbetales kontant, i form af en bank overførsel eller i form af en bankcheck. Flyselskabet kan tilbyde dig anden form for kompensation, men dette kræver accept af den søgende.

i mange tilfælde sker det dog, at den ventende får tilbudt bedre plads i flyet og forplejning i form af mad og drikke under flyveturen, da flyselskaberne helst vil undgå denne kompensation. Dette skal accepteres på skrift af begge parter, før det kan træde i kraft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *